Tämä viikko on lapsilla syyslomaa, ilmassa on jo levottomuutta kun äidin kanssa ei pysty oikein paljoa touhuamaan. Minullakin olisi loma jos en olisi loukannannut niskaa.

Viimeviikolla lähdin normaalisti iltavuoroon, pysäkille päin kävellessäni niskassa tuntui pieni vihlaisu ja siitä levisi kipu koko niskan ja hartioiden alueelle. Kävin kuitenkin mutkan töissä, kävin esimieheni luona asiasta mainitsemassa. Hän passitti minut työterveyshoitajalle ja se taas päivystykseen. Päivystyksestä passitettiin ensiapupolille TYKSiin. Siellä tutkittiin ja passitettiin röntgeniin, Onneksi sieltä ei löytynyt mitään. Sain pari piikkiä, lihasrelaxanttia ja kipulääkettä. Niskatuki kaulaan ja läjä reseptejä lääkkeisiin sekä lähete fysioterapiaan.  Toimenpide huoneesta kun lähdin niin alkoi silmissä sumeta, pakko jäädä sinne hetkeksi istumaan. Onneksi se meni aika pian ohitse.  Lääkärinä oli ulkomaalainen mies ei siinä mitään, hoiti homman muuten hienosti ja käski herkästi palata takaisin jos esiintyy pahoinvointia tai raajojen puutumista. Kotona sitten tajusin et hei se ei sanonut mitään eikä resepteissäkään lukenut kuinka pitkään lääkkeitä pitää syödä. saatikka niskatuen käytöstä. Oletan että lääkkeitä pitää syödä viikon kuurina ja niskatukea niin kauan kun kipua tuntuu. Niska on välissä ollut parempi ja olen pari yötä nukkunut ilman tukea.

Alunperin olin suunnitellut,että olisin loman aikana käynyt poikien kanssa sienimetsällä ja leiponut pullaa ja laittanut kukkamaan talvehtimis kuntoon. Ainut minkä toteutin niin eilen leivoin poikien kanssa korvapuusteja, pojat jaksoikin hienosti leipoa ja pullista tuli hyviä  ja poikien näköisiä   Sain muutaman pussillisen pelastettua pakkaseen.

Onneksi pojilla on tänään liikuntaleikkikoulu niin pääsevät purkamaan energiaa, eilen illalla meinaan oli vauihtia ja vaarallisia tilanteita. Passitin pojat vesisateeseen leikkimään vaikka oletin että viihtyvät siellä 5 minuuttia ja sitten kinuavat jo takaisin sisälle. Kuinka ollakaan he viihtyivät sateessa tunnin ja olivatkin sisälle tultaessa sen näköisiä, että ulkoilusta on otettu kaikki irti, niin kuraisia olivat.

Painon pudotuksesta. En ollut uskaltanu mennä vaa'alle pariin viikkoon kun olen syönyt mitä sattuu, oletin että paino on räjähtänyt käsiin. Rohkastuin pari päivää sitten käymään vaa'alla ja yllätys oli suuri. Vaaka näytti 72.3 kg, vitsi kun tuli hyvä mieli tuosta lukemasta.

Pojat tuolla jo pyytävät aamupalaa jotenka mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua!