Lomat on lomailtu ja ihana loma oli kaikin puolin niin työstä kuin laihdutuksestakin. Lomallahan tuli syötyä melko useasti rasvaista ja epäterveellistä ruokaa  kuin myöskin tuli useasti käytyä ulkona syömässä. Painoa on tullut hiukan lisää taas, aamupaino oli 75.1 kg. Nyt alkaa taasen terveellinen ja kevyempi elämä, tiedossakaan ei ole mitään menoja moneen aikaan.

 

Otsikkoon viitaten niin laiskottaa joka asian suhteen niin myös kirjoittamisen. Tässä on menty tuhatta ja sataa. Pojat aloittivat tänään päiväkodissa hoidon. Toinen eskarissa ja toinen pienten ryhmässä. Isommalla meinas tulla itku, mutta kun näki vanhan hoitokaverin niin itku unohtui. Nuorempi poika ei ainakaan ulos päin näyttänyt mitään tunnetilaa, hiukan ujostellen meni pöydän viereen piirtämään ja reippaasti sanoi heipat minulle. Kävin vielä kurkkaamassa vanhempaa poikaa niin siellä hän jo naureskeli kaverin kanssa, heipat hänellekin ja sit tulin kotiin. Pojilla on kaksi lyhyempää hoitopäivää alkuunsa ja sitten alkaa pidemmät hoitopäivät.

Outoa olla yksi kotona hiljaisuudessa. Koti on kun pyörremyrskyn keskellä, kun emme ole ehtineet kunnolla vielä purkamaan matka kasseja. Olimme pohjoisissa reilun kaksi viikkoa, reilu viikko Torniossa ja viikko Kuusamossa ja niin vain täysillä nautittiin lomasta.

Tulimme kotiin perjantai iltana myöhään tyhjättiin auto ja mentiin nukkumaan. Seuraavana aamuna pakattiin auto täyteen taas tavaraa ja suunnattiin isäni 75-vuotisjuhliin. Juhlimme häntä eräällä läheisellä rannalla josta olimme vuokranneet tilat (keittiörakennuksen ja saunaosaston) viikonlopuksi käyttöömme.  Yön nukuimme teltassa ja pojat nukkuivat hyvin minä en, oli jos jonkinlaista häiriötä. Kuuma ja kun avasi teltan tuli polttiaisia ja söi joka paikasta, oli pissa hätää ja sit meni mediheli (todennäköisesti kun keskellä yötä lensi) ihan päältä ja linnut piti ääntä jne. Aamulla tajusin että teltassamme olis ollu hieno hyttysverkko ovi, joten turhaan kärsin polttiaisten puremista. Ensi kerralla sitten tiiän.. Nii ja Yöllä kaiken lisäksi satoi vettä ja toista tuntia ukkosti, onneksi ei tullut ihan päälle. Suunnittelin siinä jyrinää kuunnellessani jo evakoitumista autoon.

Sunnuntaina kotiin, tavarat pois autosta. Pojat olivat nukahtaneet kotimatkalla autoon joten ne saivat sen aikaa nukkua autossa kun tyhjennettiin auto ja lähdettiin miehelle ostamaan shortseja kun hänellä kävi pieni onnettomuus geokätköillessä ja jyrkässä rinteessä liukastui ja valui pitkän matkan alaspäin. Onneksi ei pahemmin käynyt vaikka kopsahdus oli kova. Ainoastaan shortsit meni rikki ja ihan vihreäksi.  Takaisin asiaan...  Pojat nukkui edelleen kun päästiin skansiin. Jäin sitten poikien kanssa autoon odottamaan. Vanhempi sitten heräilikin sillä aikaa, mutta nuorempi oli väsynyt. tultiin kotiin ja hän vain jatkoi nukkumista vielä kotonakin. Nukkui loppujen lopuksi 5 tunnin päikkärit oli illasta kaksi tuntia hereillä ja meni yöunille ja nukkui huikeat 11 tuntia. Eli pikkaisen oli reppanalla univelkaa jäänyt viikonlopusta.

Maanantai meni eskariin/päiväkotiin tutustumiseen ja eilinen päivä meni  vanhemman puheterapiassa ja eskari/päiväkoti juttuja ostellessa. Sitten vanhemmalla alkoi vielä maanantaina 2 viikon ajan kestävä uimakoulu (ma-pe). Loppu ns. vapaa-aika kotona on mennyt ruuan tekemisessä ja pyykkämisessä ja lasten kanssa olemista.

Jotenka meillä on vieläkin osa matkatavaroista purkamatta. Nyt olis hyvä aika jatkaa vaatteiden paikoilleen laittamiseen, mut toisaalta tekis mieli käydä lenkillä ja sit kolmanneks tekis hiukan mieli vaan olla ja laiskotella ja nauttia hiljaisuudesta ennen kun haen lapset yhdeltä kotiin. Ehkä laiskottelen vielä tämän päivän pesten kuitenkin pyykkiä ja tehden jotain pientä laiskottelun yhteydessä.