Pidin tarkoituksella pidemmän tauon kirjoittelusta tai en niinkään kirjoittelusta, mutta julkaisemisesta. Lähdimme etelän loskakeleistä Tornioon lumikinosten keskelle lomailemaan puoleksitoista viikoksi. Kirjoittelen juttuja tänne, mutta laitan ne julkaistavaksi vasta kun lomat on pidetty ja olemme palautuneet reissusta.

Olin lauantaina töissä yhteen asti. Hurautin kotiin, juotiin kahvit, pojat söi välipalaa, pakattiin tavarat autoon, siivottiin loput sotkut ja imuroitiin kämppä. Auto käynnistyi kotipihalta 16.58 ja olimme perillä määränpäässämme kesäaikaa klo 05.10  Matka meni lasten kanssa mukavasti, mutta ilma oli kamala. Turusta Tampereelle ilma oli hyvä, Tampereelta Jyväskylään oli lähes hernerokka sumu. Sitten matka jatkui lähes hyvässä kelissä Viitasaarelle saakka. Siellä alkoi satamaan vettä enemmän tai vähemmän kovaa, Pyhäsalmelta Ouluun saakka satoi alijäähtynyttä vettä. Jouduimme pariin otteeseen pysähtymään, putsaamaan pyyhkijät kun menivät niin jäähän ettei pyyhkineet, lasi ihme kyllä pysyi suht sulana. Oulun jälkeen alkoi kova ja tuulinen lumituisku jota kesti aina Tornioon saakka. Tiet oli aikasta huonossa kunnossa, eikä aurauskalustoa juurikaan näkynyt. Oltaiskohan kaks vai kolme yksittäistä auraa nähty. Etelässä ku sataa lunta ni siel menee tyyliin kaks auraa peräkkäin ja kolmas joka suolaa tietä.

Lapset jaksoi hyvin matkustaa, Nuorempi nukkui puolikuudesta puolikymmeneen tässä välissä käytiin hampurilaisella. itselleni otin kerroshampurilaisen vedellä ja pojille juustoateriat. Menin tiputtamaan nuoremman hampurilaisen lattialle josta oli haukattu pari hassua palaa. Annoin pitkin hampain oman hampurilaisen pojalle ja itse söin pojilta jonkun verran ranskalaisia ja mies säälistä antoi hiukan omasta hampurilaisesta. Sillähän se vatsa tulikin täyteen sopivasti. Matka jatkui klo 23.00, vanhempi nukahti oitis kun auto starttasi ja nuorempi katsoi yöllä kolmeen asti mikki hiiren kerhotaloja kolmeen asti ennen kuin nukahti Autossa tuli mässättyä karkkia ja suklaata, hyi yök.

Eilinen päivä (su) tulikin sulateltua yöllisiä mässäilyä ja oltua kevyemmällä ruualla. Tänään menin kauhun sekaisin tuntein vieraalle vaa'alle ja ilkoseni sen mukaan paino ei ole noussut pahastikaan. Vaaka näytti 74.2 kg elelen sen painon mukaan täällä ja seurailen, ettei paino siitä pääsisi paljoa nousemaan.